اصول و مباني جنگ نرم در اسلام

پژوهش اصول و مباني جنگ نرم در اسلام 128 ص
در قالب WORDبا قابلیت ویرایش شامل 5 فصل با نتیجه گیری و فهرست مطالب
خلاصه ای از پژوهش :
جنگ نرم یا قدرت نرم عبارت است از ابزارهایی که بدون استفاده از خشونت و سلاح گرم و سرد موجب تأثیرگذاری بر فکر و اندیشه و تغییرات در رفتار می شود. اولین بار این اصطلاح را "جین شارپ" به کار برده است. طبیعی است این پدیده از گذشته ی دور در میان افراد بشر بوده است اما به تدریج رشد کرده و قدرت های استعماری پی به اهمیت آن بردند و برای آن سرمایه گذاری کرده اند.
در عصر انقلاب ارتباطات و اطلاعات کشورهايي که ابزار و سهم و توان بيشتر در استفاده از آن را داشته باشند، جهت دستيابي به اهداف خارجي خود موفق تر عمل مي نمايند. در جنگ نرم با استفاده از جنبه های برتر فرهنگی، تمدنی، علمی و فنی خود برای تأثیر بر فکر و اندیشه دشمن و به تبع تغییر رفتار او تلاش می شود. با استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی (مثل ماهواره، اینترنت و...) و تکنیک های پیچیده روان شناسی و جامعه شناسی با تأکید بر نقاط قوت عناصر قدرت نرم خود و نقاط ضعف عناصر قدرت نرم دشمن او را خلع سلاح فکری و اندیشه ای نموده و رفتار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی او را به نفع خود تغییر می دهد. لذا ما در این پژوهش برآنیم تا به اصل و مبانی و به صورت گسترده تر ابعاد و ابزار جنگ نرم در اسلام بپردازیم. پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد.
در جنگ نرم نيز دشمن به شيوه هاي زشت و ناپاكي رو مي آورند كه حريم هاي انساني و نيز قداست و كرامت بشري را مي شكند و به تهمت و افتراهاي ناموسي و همانند آن رو مي آورند، در حالي كه مومنان براساس آموزه هاي اسلامي و حريت تقواي عقلاني و عقلايي و شرعي نمي توانند در جنگ نرم از آن ها بهره گيرند. راه های مقابله با جنگ نرم در اسلام عبارت از (اصل استماع، اصل تبیین، اصل تولی و تبری، اصل عدم دوستی با کفار و اصل عدم وابستگی اصل ارتداد، اصل امر به معروف و نهی از منکر، اصل وحدت، اصل شناخت حق و اصل ولایت فقیه)
بخشی از فصل اول
یکی از اصطلاحاتی که اخیراً در ادبیات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ما مطرح شده است و در سال های اخیر بارها توسط روشن بینان و آگاهان سیاسی، خصوصاً رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، واژه ی «جنگ نرم» است.
جنگ نرم، امروزه، موثرترین، کارآمدترین، خطرناک ترین و پیچیده ترین نوع تهدید علیه ارزش ها و امنیت ملی یک کشور است. چرا که می توان با کمترین هزینه و با حذف لشکرکشی و از بین بردن مقاومت های فیزیکی به اهداف مورد نظر رسید.
هرچند اصطلاح «جنگ نرم» اصطلاحی نوظهور در ادبیات سیاسی جهان است؛ اما جنگ نرم و مفاهیم همسان آن قدمتی به اندازه ی حیات بشری دارد. می توان ابلیس را به عنوان اولین بازیگر جنگ نرم معرفی کرد. چون بدون استفاده از هرگونه سلاح و زور و اجباری آدم (ع) و همسرش حوا را اغوا کرد و با فریب آن ها را از بهشت برین بیرون راند.
البته قدیمی ترین روایت پیرامون جنگ نرم با استراتژی بشری را به نبرد کیدئون با ماد نسبت می دهند که در این جنگ، سپاهیان کیدئون با افزایش چندین برابری مشعل های لشکریان، باعث فریب و ترس مادها شدند و در نتیجه بدون هیچ درگیری به پیروزی دست یافتند.
فصل اول: کلیات تحقیق
فصل دوم: ادبیات و پی شینه پژ وه ش
فصل سوم: روش شناسی پژوهش
فصل چهارم: تجزیه تحلیل داده ها
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات