ارزيابي انتقادي انديشه سياسي مكتب تفكيک
پژوهش ارزيابي انتقادي انديشه سياسي مكتب تفكيک 175 ص
در قالب WORDبا قابلیت ویرایش شامل 5 فصل با نتیجه گیری و فهرست مطالب
خلاصه ای از پژوهش :
چكيده:
حدود يكصد سال قبل در حوزه علميه مشهد جرياني شكل گرفت كه طي سالهاي اخير به آن مكتب تفكيك نام نهاده شد.ارزيابي انتقادي انديشه سياسي مكتب تفكيك هدف اصلي تحقيق حاضر است.در اين راستا فرضيه اصلي اين بوده كه مباني معرفت شناسي،انسانشناسي و هستي شناسي تفكيك در تقابل با جريانات مسلط انديشه اسلامي قرار دارد.
ملايمتر شدن تقرير نسبت سنجي بين علم الهي و علم بشري در گذر زمان،نفي جايگاه علما و انديشمندان در هدايت علمي و سياسي جامعه از ديگر فرضيه هاي پايان نامه بوده است. براي پاسخ سوالات بنيادين سياست و در قالب ساختار انديشه سياسي، مباني الهياتي و كلامي آن مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.
براي نيل به اين هدف ابتدا جايگاه مكتب تفكيك در نسبت سنجي سنت و مدرنيته در قالب بحثي نظري ارائه شده است و با عنايت به تعريف سيد حسين نصر، منظور از سنت هر چيزي است كه در ارتباط با امر متعالي و عالم وحي قرار دارد و در مقابل مدرن به معناي اموري است كه از اين امر متعالي منسلخ و جدا شده است.
نتايج حاصله در اين پايان نامه به اختصار شامل موارد زير بوده است:
مكتب تفكيك با وجود اينكه ريشه در تاريخ انديشه اسلامي دارد،متاثر از شرايط معاصر نيز بوده است كه نمود آن در تعريف از مفهوم عدالت و تنظيم مناسبات اقتصادي جامعه مشاهده مي شود
مباني معرفت شناسي، هستي شناسي و انسان شناسي تفكيك در تقابل با مباني فلسفي و عرفاني شكل گرفته است.
بخشی از فصل اول
اندیشهها ارتباط متقابلی با محیط پیرامونی خود دارند، به نوعی که هم از آن تاثیر میپذیرند و هم بر آن تاثیر میگذارند. به عبارت دیگر هر اندیشه ای نوعی واکنش و پاسخ به مسائل و مشکلات جوامعی است که در آنها ظهور کرده است.مکتب تفکیک هم از این قاعده مستثنی نیست ،جریانی که حدود یک صد سال قبل در حوزه علمیه مشهد ظهور کرد و امروز جای خود را در حوزههای فکری کشور باز کرده است. در این راستا تحقیق حاضر در نظر دارد به بررسی ابعاد مختلف اندیشه مکتب تفکیک بپردازد و اینکه چه شرایط اجتماعی ،سیاسی و فکری منجر به ظهور این جریان در حوزه علمیه مشهد و ماندگاری آن شد. بر اساس ادعای مکتب تفکیک سه جریان شناختی در علوم وجود دارد که عبارتند از راه عقل، راه کشف و راه وحی که این راهها از هم جدا هستند و نباید باهم آمیخته شوند.اینکه مکتب تفکیک چیست و در چه شرایط سیاسی و اجتماعی ظهور کرد؟ باورهای فلسفی، کلامی و الهیاتی آن چیست و چه تفاوتی با سایر جریانهای فکری اندیشه اسلامی دارد، در این تحقیق به بحث و بررسی گذاشته میشود. تغییراتی که مکتب تفکیک در گذر زمان داشته،از دیگر مباحث تحقیق حاضر خواهد بود
فصل اول: کلیات تحقیق
فصل دوم: ادبیات و پی شینه پژ وه ش
فصل سوم: روش شناسی پژوهش
فصل چهارم: تجزیه تحلیل داده ها
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات